De Olympische Spelen in Rio zitten erop

De voorbije vier jaar hebben atleten zich voorbereid op wat zonder twijfel het hoogtepunt van hun sportieve carrière mag betekenen. Jaren van training met één doel voor ogen: het behalen van een persoonlijk record en/of medaille als bekroning. Met 6 medailles voor de Olympische en 11 medailles voor de Paralympische Spelen in Rio 2016 mogen we zeggen dat de Belgen een mooie prestatie hebben neergezet.

VIGO is blij dat ze naar de aanloop van de Spelen verschillende atleten heeft mogen ondersteunen: zeilster Evi Van Acker, het team Belgym, Julien Watrin en Olivia Borlée (atletiek), Els Rens (marathon) Tim Wellens (wielrennen) kregen elk in het ganglabo de nodige hulp en opvolging om hun sportieve
ambities waar te maken.

Ook onze Paralympische atleten verdienen een extra pluim! Zowel Marieke Vervoort, Livia De Clercq en Sven Decaesstecker konden rekenen op een professionele begeleiding van onze experts in Mobility en Prothesen op hun weg naar Paralympisch succes. Marieke behaalde zilver op de 400m T52 en brons op de 100m rolstoelsprint.

Voor Livia was het de eerste keer dat ze deelnam aan de Paralympics, na amper 3 jaar intensief atletiek te doen. Dat Livia gekozen heeft voor atletiek is overigens
voor een groot deel te danken aan VIGO. De voorzet kwam er na de spelen van 2012 (Londen), waar geen Belgische bladerunner bij de selectie zat.
Een medaille was niet voor iedereen weggelegd maar zoals het gekende spreekwoord zegt “Deelnemen is belangrijker dan winnen”. Daarom een hartverwarmende proficiat van VIGO aan alle atleten!