Elk kind moet kansen krijgen om te sporten

Op 17 januari 2015 ging de eerste training door van FCPLim, de eerste voetbalploeg van het land voor kinderen met een fysieke beperking. Anders dan bij de bestaande G-Voetbal ploegen hebben de spelers van FCPLim geen mentale, maar enkel een fysieke beperking. Voor die doelgroep bestond er nog geen voetbalploeg. Eén jaar later blikt Benny Coninx, voorzitter van FCPLim en papa van Lander, tevreden terug.

FCPLim klinkt op het nieuwe jaar, samen met alle spelers, ouders, broers en zussen …  De ploeg startte met 5 spelers, is uitgegroeid tot een hecht team met ondertussen al 21 leden. “Een droom die werkelijkheid wordt”, zegt Benny. “Ook omdat het de droom was van mijn zoontje Lander. Hij wilde net als de andere jongens en meisjes voetballen. Maar in een gewone voetbalploeg gaat het er best snel aan toe. Te snel voor iemand met een beperking.”

Dat ons team vandaag al is kunnen uitgroeien tot 21 spelers, die allen uitgerust zijn zoals de spelertjes van reguliere voetbalclubs, hebben we te danken aan diverse sponsors en sympathisanten. Eén van onze sponsors die vroeg op de kar van FCPLim is gesprongen, is VIGO. VIGO en FCPLim voeren dezelfde waarden: passie, teamwork, familie en expertise. Dit vormt een solide basis voor een succesvolle samenwerking.

“Ik vind dit één van de belangrijkste dingen die ik gedaan heb ik mijn leven”, zegt Benny. “We halen allebei heel veel positieve energie uit dit project. Alleen al zien hoe de kinderen zich inzetten en amuseren, en ervaren dat de trainingen impact hebben maakt je heel gelukkig.