Octopus ondersteunt kinderen met een handicap

Octopus is opgericht, in samenwerking met Androïd34, met het idee dat “kinderen tot 18 jaar met een amputatie aan de onderste ledematen” evengoed recht hebben op een kwalitatieve prothese, waardoor ze een actiever leven kunnen leiden. Deze extra prothese of sportprothese zorgt ervoor dat het kind terug heel wat beweeglijker is. Ze kunnen lopen, spelen, zelfs springen met vriendjes en vriendinnetjes op school, thuis of in de sportclub. En beweging is nu eenmaal essentieel voor de zelfontwikkeling en het zelfvertrouwen van een kind.

Het project Octopus voorziet in de financiering, de sponsoring en de technische ondersteuning van de ‘actieve’ prothesen. Tot op vandaag hebben wij al een zestal kinderen kunnen helpen. Wij hopen uiteraard om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bijstaan. Op dit moment begeleiden we een nieuwe groep van een vijftal kinderen.

Naast de technische ondersteuning organiseert Octopus ook trainingen voor de kinderen. Zij krijgen eenmaal per week een groepstraining, waarbij ze spelenderwijs leren omgaan en sporten met de brace.  Dit zorgt voor meer uithoudingsvermogen, waardoor de kinderen ook actiever en meer betrokken zijn in het dagelijks leven. De trainingen worden verzorgd door Mieke van Thuyne, ligatrainster voor G-sport en paralympiërs.

Aarzel niet om het Octopus project zo vaak mogelijk te delen om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, die net als alle andere willen lopen, fietsen en ravotten. Voor meer informatie mag u ons altijd contacteren:

Androïd34 – Cédric Lescut: info@android34.be
VIGO: info@vigogroup.eu