Op naar de twee kilometer

Acht jaar geleden verloor Krista haar onderbenen door een infectie. In 2015 liep ze met blades 400 meter op de piste. Maar 2016 diende zich minder goed aan: Krista kreeg enkele wondjes aan de uiteinden van haar bovenbenen en belandde in een rolstoel. Toch hield ze haar goede voornemen – nog eens 400 meter lopen – in het achterhoofd.

In februari hervatte ze haar conditie-opbouw. Ze begon met blades op de loopband, vervolgens in de gangen van het revalidatiecentrum en daarna op de piste. “In het begin was het zwaar om weer een rondje af te leggen, maar ik probeerde de afstand op te drijven en dat evolueerde goed. Uiteindelijk slaagde ik er deze zomer drie keer in om vijf rondjes rond de piste te lopen: twee kilometer! Heel wat meer dus dan de 400 meter waarop ik hoopte!” Krista werkte ook aan haar techniek en loopstijl door veel te oefenen, maar dit was niet evident. Ze hield de mooie loopstijl 200 meter vol, maar dan begon de fysieke inspanning te wegen. Wat haar hierbij geholpen heeft, is het touwtjesspringen met blades. De techniek die ze daarvoor toepaste, gebruikte ze ook om mooiere looppassen te maken.

Eind 2016 kreeg ze weer een ernstige wonde, waardoor ze een tijdlang niet meer mocht lopen. Voor 2017 hoopt ze weer te trainen op haar blades en op te bouwen naar twee kilometer. Maar alles hangt af van eventueel blessureleed. Fingers crossed!

Bron: running.be