Zowel “sport & spel” met Octopus

Onlangs organiseerde Octopus (een samenwerking tussen Androïd34 en VIGO) een “sport & spel” -namiddag. Bijna elke week is er een uurtje training voor alle kinderen (voorlopig enkel beenprothesen) die terug graag willen sporten of actief willen bewegen. Omdat we merkten hoe leuk de kinderen het vinden, besloten we een sportnamiddag te organiseren. En met succes! “Super initiatief in elk geval!”, reageert de mama van Mona. “De trainingen doen haar veel deugd en telkens weer kijkt ze er vol enthousiasme naar uit!”

 

Onze experten vinden dat de kinderen op fysisch vlak vooral een grote vooruitgang boeken. De kinderen bewegen vlotter, soepeler en nemen vaker of sneller een correcte(re) houding aan. Dit resultaat is zeker mede te danken aan de aanpak van Mieke, de trainster. Ze is ‘streng maar rechtvaardig’! Dat wil zeggen dat er geen ruimte is voor opgeven of niet mee doen. Ze blijft de kinderen steeds goed aansporen en begeleiden terwijl ze continu oog heeft voor detail en altijd goed in de gaten houdt of de prothese ‘goed fit’ tijdens de oefeningen.

 

Het geeft de kinderen een duw in de rug! Het is trouwens mooi om te zien hoe alle “blade-kindertjes” elkaar een boost geven! Waarschijnlijk is het niet te onderschatten wat het met de kinderen doet om eens “niet ‘anders’ te zijn dan de anderen” en gewoon te kunnen focussen op sport, beweging en spel.

Het was voor iedereen, groot en klein, een leuke en boeiende ervaring!